Під час нещодавньої Всеукраїнської акції «Вишиванка — дітям зони АТО», ініційованої Міністерством освіти і науки України, буковинські школярі, їхні батьки та вчителі зібрали та відправили до Сєверодонецька, що нині є адміністративним центром Луганської області, чудові подарунки. Крім вишиванок, там були й улюблені книжки дітей Західної України, їхні малюнки, листи для однолітків зі сходу.


З чарівною Буковиною чимало луганських школярів познайомилися ще під час зимових канікул — гостювали у Чернівцях на Різдво. Отже, від кого надійшли подарунки, було добре відомо. А напередодні Дня захисту дітей співробітники бібліотеки Сєверодонецького міського Палацу культури разом з волонтерами організували цікаву виставку надісланих книжок, де розповіли про Буковину.


— Ми багато працюємо з дітьми, — каже провідний бібліотекар Катерина Ляхова. — Ось і зараз готуємо розповіді про письменників різних областей нашої країни для вихованців пришкільних таборів, що незабаром почнуть діяти. Ці книги допоможуть їм готуватися до таких зустрічей. А щоб буковинські школярі дізналися, хто саме одержав їхні подарунки, а також могли обмінятися думками, використовуватимемо інтернетівські сайти. Втім, цю роботу починаємо вже зараз. Фотографуємо наших хлопців та дівчаток з буковинськими книгами, малюнками. Діти в Чернівецькій області впізнають свої й будуть раді побачити посмішки тих, для кого старалися.

 


Першим сфотографувався п’ятикласник Рома Кононенко (на знімку внизу). Він обрав для власної бібліотеки (якою, зрозуміло, користується багато друзів) серйозну книгу «Азбука бізнесу», до якої вклав сонячний малюнок та вітальний лист чернівецької семикласниці Саші Левіної. А на черзі — маленька Полінка (на знімку вгорі). Вона, звісно, обрала збірку казок з яскравими малюнками. Тож спасибі вам, буковинці!

 

 

Фото автора.