Самодіяльні артисти з Хорольського району, що на Полтавщині, побували з концертами на Донеччині. Їхній візит туди відбувався в рамках ініційованого Міністерством культури мистецького проекту "Український Донбас".

 

Згадані аматори сцени з Полтавщини виступали у будинках культури сіл Андріївка та Сергіївка Слов'янського району. Співаків, танцюристів, декламаторів місцева публіка зустрічала бурхливими оплесками. Водночас усі разом -- і гості, й господарі -- дивувалися, чому таких щирих "міжрегіональних" зустрічей довкола мистецького "вогнища" не влаштовували раніше. Надто за умов, коли представникам обох областей, як то кажуть, є що показати...

 

Адже, скажімо, таких співаків із Хоролу, як Валентина та Володимир ОЛІЙНИКИ, які створили сімейний дует "Крила", чи Анатолій КРУТЬКО, знають не лише у рідному краї. Зрештою, не менше захоплення глядачів викликали виступи колективів "Джерело", "Світоч", "Калина" та інших. Делегація Хорольщини подякувала місцевій владі та громадам обох сіл за гостинність. Водночас були висловлені сподівання на нові зустрічі як на Донбасі, так і на Полтавщині.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України