Дихають на повні легені

Футбол. Одразу після перемоги в Турині (Італія) над Румунією (4:3) збірна України автобусом вирушила до швейцарського містечка Аскона. Відстань 190 кілометрів подолали за дві з половиною години.
Наш колектив отаборився на березі мальовничого озера Маджоре, у готелі «Іден Рок», де й відбувається другий (завершальний) підготовчий збір до Євро-2016. З добрим настроєм наші футболісти включилися до роботи.
В Асконі моросить дощ і переважає приємна свіжість. З огляду на червневу спеку, яка чекає на нашу команду у Франції, перебування у Швейцарії — чудова нагода отримати потужний запас кисню.
А в п’ятницю «синьо-жовті» зіграють завершальний контрольний матч. Їм знову доведеться перебратися до Італії. В Бергамо (на стадіоні «Атлеті Адзуррі д’Італія») вони зустрінуться зі збірною Албанії. Початок матчу о 21:30. Пряма трансляція на каналі «Футбол-2».

Олімпійські перепустки українців

Дзюдо. Гвадалахара (Мексика). Останній ліцензійний турнір. Семеро українських спортсменів їдуть на Олімпійські ігри до Ріо-де-Жанейро.
Ось їхні імена: Георгій Зантарая (66 кг), Кеджау Ньябалі (90 кг), Артем Блошенко (100 кг), Яков Хаммо (+100 кг); Марина Черняк (48 кг), Світлана Яремка (+78 кг), Вікторія Туркс (78 кг).

Очікуємо на позитивне рішення

Фігурне катання. Київ. УФФК подала заявку на проведення чемпіонату Європи в столиці України 2019 року. Про це заявив президент організації Євген Ларін:
«Нашу пропозицію розглянуть за два тижні на конгресі, і у нас є дуже хороші шанси прийняти цей турнір у Києві.
Мали намір провести Challenger, Гран-прі та чемпіонат Європи. На жаль, ситуація, що склалася в Україні, не дала нам змоги провести Ukraіnіan Open і Гран-прі у минулому і позаминулому роках, але ми не відмовляємося від своїх намірів і продовжуємо роботу в цьому напрямі. Я дуже хочу, щоб наша заявка виграла і ми побачили цей чемпіонат у себе».

У «Хіміка» попереду євродебют

Волейбол. «Хімік» (Южне) отримав листа зі штаб-квартири Європейської конфедерації волейболу, в якому повідомляється, що чемпіона України внесено до списку учасників Ліги чемпіонів-2016/17.
Волейбольний колектив Одеського припортового заводу вперше візьме участь у найсильнішому клубному турнірі континенту та почне турнір з кваліфікації, за підсумками якої чотири кращі команди вийдуть до групового турніру. Матчі першого раунду кваліфікації відбудуться 18 та 22 жовтня.
У кваліфікації, яка відбудеться в три раунди, крім «Хіміка», зіграють ще 17 команд: «Екзачібаші» (Стамбул, Туреччина), «Динамо» (Краснодар, РФ), «Домброва-Гурнича» (Польща), «Канни» (Франція), «Модена» (Італія), «Простейов» (Чехія), «Візура» (Белград, Сербія), ХПК (Хямеенлінна, Фінляндія), «Кальцит» (Камник, Словенія), «Маккабі» (Хайфа, Ізраїль), «Єдність» (Брчко, Боснія), «Мінчанка» (Білорусь), «Лінамар» (Бекешчаба, Угорщина), «Маріца» (Пловдив, Болгарія), «Лука» (Бар, Чорногорія), «Кохіла» (Естонія), «Дріта» (Гнілане, Косово). З жодною з цих команд «Хімік» на європейській арені ще не зустрічався.
Свого суперника у першому раунді кваліфікації «Хімік» дізнається 9 червня, коли в Римі (Італія) відбудеться жеребкування.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.