У Полтаві влаштували патріотичний квест «Ми — Україна». Його організаторами стали місцеві учасники АТО та волонтери. У такий спосіб вони, за словами знаної полтавської волонтерки Ірини Каптур, прагнули об’єднати земляків, які долучилися до захисту нашої держави від терористів і загарбників, а також надати нашим воїнам реальну підтримку. Тож на Театральну площу, звідки стартував квест, бійці 53-ї бригади підігнали свій «КамАЗ», на кузові якого був посічений кулями та осколками джип. Але то був не театральний реквізит... Обидва транспортні засоби потребують серйозного ремонту та, власне, повернення у стрій. Адже зовсім нещодавно вкотре пройшли «бойове хрещення» під Авдіївкою та Зайцевим. Полагодити автомобілі взявся чоловік Ірини Каптур Володимир зі своєю волонтерською командою. Однак для цього потрібні чималі кошти.
Отож учасники квесту, котрі вирушали в захопливу подорож Полтавою для розгадування його «ребусів» і виконання певних завдань, мали сплатити по 100 гривень вступного внеску. За учасників АТО та вимушених переселенців з Криму й Донбасу, котрі також взяли участь у заході, ці кошти вносили доброчинці. Доки сім команд змагалися за перемогу, тут, на площі, діти й дорослі оглядали військову техніку та зброю, плели маскувальні сітки, підспівували-підтанцьовували самодіяльним артистам, вирізали витинанки, малювали на папері й асфальті... Кожен охочий міг також поповнити скриньку для пожертв.
Після нагородження переможців квесту, в якому перше місце виборола команда учасників АТО з «Легіону Свободи», організатори підрахували надходження. Загалом на потреби військових за кілька годин квесту вони зібрали понад 20 тисяч гривень.

Полтава.

 

 

На знімку: біля пошкоджених у боях автомобілів стоять (зліва направо) Володимир та Ірина Каптури і боєць 53-ї бригади Кирило.

Фото автора.