Вінницька міськрада візьме позику на 10,3 млн. євро в Європейському інвестиційному банку для здійснення енергоефективних заходів у будівлях соціальної сфери. Рішення про отримання коштів депутати ухвалили на черговій сесії.


Як повідомив міський голова Сергій Моргунов, банк надає кредит на вигідних умовах — до двох відсотків річних, та ще й з пільговим періодом на п’ять років. «З бюджету ми витрачаємо достатньо великі асигнування на утеплення закладів соціальної сфери, — уточнив міський голова. — Проблема в тому, що одночасно не вдається віднайти велику суму. Тому процес модернізації будівель щодо їх енергоефективності розтягується в часі. А позичені кошти дадуть можливість вирішити її у значно коротші терміни».


За рахунок цієї позики планують модернізувати 45 закладів соціальної сфери — школи, дитячі садки, лікарні. Сергій Моргунов уточнив, що зробити це можна буде упродовж одного-двох років. Звичайно, за ефективної роботи підрядних організацій.


Цей проект надає місту можливість долучитися до «Програми розвитку муніципальної інфраструктури України». Це одна з необхідних умов для отримання коштів Європейського інвестбанку.