Починаючи з 1 травня 2016 року пенсії (щомісячне довічне грошове утримання), усі види соціальної допомоги та компенсації, довічні державні стипендії внутрішньо переміщеним особам сплачуються через рахунки та мережу установ і пристроїв Публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України». А починаючи з 1 липня цього року зазначені соціальні виплати здійснюватимуться виключно Ощадбанком. Тобто соціальні виплати, в тому числі пенсії, які було призначено раніше і виплата яких здійснювалася іншими фінансовими установами, також буде переведено до Ощадбанку. Починаючи з 1 червня усі громадяни, які обслуговуються по соціальних виплатах в інших фінансових установах, мають перейти на обслуговування до Ощадбанку. Для цього їм потрібно написати відповідну заяву про перехід на обслуговування та відкриття рахунка у відділенні Ощадбанку, яке вони виберуть.

При цьому банківська картка Ощадбанку одночасно буде пенсійним посвідченням. Строк дії таких карток становить до трьох років, але за умови проходження фізичної ідентифікації клієнта в установах Ощадбанку перші два рази кожні шість місяців, у подальшому — кожні 12 місяців. Після завершення строку дії картки вона перевипускається за рахунок Ощадбанку. Якщо переселенець з якихось причин не пройде фізичну ідентифікацію, Ощадбанк має зупинити видаткові операції за поточним рахунком до моменту звернення клієнта. Також виплати можуть припинити з місяця, наступного за тим, у якому завершився строк дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. В разі продовження строку дії довідки зазначені виплати поновлюються з дати припинення їх виплати.

Видачу всім іншим пенсіонерам електронних пенсійних посвідчень розпочнуть не пізніше, ніж з 1 серпня 2016 року. Це здійснюватиметься за рахунок пенсіонера, який звернеться стосовно виготовлення та обміну існуючої платіжної картки на нову платіжну картку. В картці-пенсійному посвідченні зазначатимуть графічну та електронну інформацію про власника та його електронний цифровий підпис.