Число ворожих обстрілів на фронті зросло. Останню добу найбільше атак в районі Донецька, повідомляють у прес-центрі АТО. Бойовики вели вогонь по Авдіївці, Опитному та Красногорівці. Терористи застосовували міномети, гранатомети, стрілецьку зброю. Неспокійно було і на інших ділянках лінії розмежування.

 

«Для обстрілу позицій поряд із Зайцевим ворог використав озброєння БМП та 82-міліметрові міномети, а поблизу Станиці Луганської, незважаючи на наявність там посту ОБСЄ, вів обстріл із кулеметів великого калібру, із гранатометів різних систем та озброєння БМП. Крім того, черговим доказом того, що Росія постачає і зброю, і боєприпаси на Донбас, є захоплення в одному бойовому зіткненні з ДРГ ворога сучасного піхотного вогнемету, який був прийнятий на озброєння ЗС РФ в 2003 році», — повідомив учора ЗМІ речник штабу АТО Сергій Жмурко.


Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район с. Піски):


«Ситуація напружена. Обстріли постійні. Стрілецька зброя взагалі не вщухає. Диверсійні групи постійно намагаються прорвати нашу оборону. Однак уже маємо досвід боротьби з ними. Усі наші хлопці живі й здорові.

Неспокійно й неподалік від нас, в районі шахти «Бутівка». Там наших побратимів «сепари» інтенсивно поливають свинцем. Учора вночі били з мінометів 120-го калібру. Декілька наших хлопців дістали поранення. Минулого тижня там було справжнє пекло — працювала важка артилерія. Прилітав і 152-й калібр. Руйнування від нього жахливі. Ось такі в нас будні. Однак не падаємо духом, тримаємося».