Широкомасштабні міжнародні військові навчання з бойовими стрільбами «Ефес-2016» у вівторок почалися по-близу турецького містечка Доганбей ізмірського повіту Сеферіхісар. 

 

За тим, як спецпризначенці виконували завдання з нейтралізації цілей умовного противника, який проник з моря і повітря, за роботою підводних захисних груп (SAS) і штурмових команд (SAT), підтримку яким надавали винищувачі F-16, спостерігали президент Туреччини Реджеп Ердоган, прем’єр-міністр Біналі Йилдирим і начальник Генштабу ЗС Туреччини, генерал армії Хулусі Акар, повідомило турецьке інформаційне агентство Anadolu.


Загалом у навчаннях беруть участь 7 500 військовослужбовців із Туреччини, Німеччини, США, Азербайджану, Великобританії, Катару, Пакистану, Японії та Саудівської Аравії.

За їх ходом спостерігають майже 250 військових фахівців із 74 країн, у тому числі й начальник Генштабу ЗС України Віктор Муженко.


Навчання триватимуть до 4 червня. Їх першочергова мета — відпрацьовування різних тактик протидії конвенційним (з використанням звичайної зброї), а також гібридним, кібернетичним і психологічним атакам умовного противника. І хоча він не називається, але всім відомо, хто вже розв’язав у цьому регіоні Європи гібридну війну з відвертою брехнею, одурманенням власних громадян, за допомогою «зелених чоловічків», оснащених зброєю і амуніцією, «придбаними у воєнторгах», анексією чужих територій і негласною окупацією цілого регіону «відпускниками» зі спеціальним військовим вишколом.


Світ вчиться протистояти їм, використовуючи й досвід України.