Учора ДП «Укрпошта» вперше протестувало  повітряний вид доставки посилок за допомогою дрона ізраїльського виробництва. За словами в. о. керівника «Укрпошти» Ігоря Ткачука, підприємство сьогодні стоїть на шляху осучаснення з використанням новітніх технологій: «Ми маємо йти в ногу з часом для забезпечення якісного виконання покладених на нас обов’язків. Наш клієнт має бути задоволений якісною та своєчасною доставкою пошти.

Я хочу підкреслити, що майбутній тариф повітряної доставки не буде дорожче звичайної швидкісної. Остаточне рішення про доцільність використання безпілотників у роботі «Укрпошти» зможемо ухвалити лише після комплексного тестування. І в разі позитивного ефекту за три-чотири місяці в одній з областей України запустити пілотний проект».


До речі, в залежності від дрона, вага посилки може бути від трьох до п’ятдесяти кілограмів та довжина маршруту до двадцяти кілометрів зі швидкістю понад п’ятдесят кілометрів. Світовий досвід показує, що популярність повітряної доставки пошти зростає. США, Німеччина, Австралія вже інтенсивно тестують таке обладнання.

 

В. о. генерального директора «Укрпошти» Ігор Ткачук посилку отримав.

 

Посилку відправлено до адресата.

 

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.