Народний депутат України Андрій Іллєнко, перебуваючи минулими вихідними на Черкащині, зустрівся з жителями обласного центру, з активом Всеукраїнського об’єднання «Свобода» (на знімку) і прочитав публічну лекцію на тему історичного і цивілізаційного протистояння України-Русі та Московії.

Учасники зустрічі з парламентарієм активно долучилися також до дискусії на актуальні політичні, соціально-економічні та екологічні теми сьогодення. Зокрема, Андрію Іллєнку було передано письмове звернення від громади Чигирина та кількох сіл Чигиринського району з проханням виступити в парламенті на захист територій першої столиці Української козацької держави, що опинилися під загрозою забудови з розміщенням екологічно шкідливого виробництва. Незважаючи на протести громадськості, наукових, культурно-мистецьких, військово-патріотичних сил, зазначається у зверненні, ПрАТ «Миронівський хлібопродукт» настійно просуває свій проект спорудження на історичних землях Чигиринщини, поруч із Національним історико-культурним заповідником «Чигирин» та резиденцією гетьмана Богдана Хмельницького, 144 курятників, комплексів забійних цехів та послідосховищ. Ці злочинні наміри, вважають чигиринці, завдадуть непоправної шкоди досі чистій екології гетьманського краю, унеможливлять створення національного природного парку «Холодний Яр».

Чигиринці просили Андрія Іллєнка передати народним депутатам України та членам уряду їхнє наполегливе прохання про допомогу. У разі наступу власників «Миронівського хлібопродукту» на конституційні права громадян на чисту воду, землю, атмосферне повітря та в разі посягань на історичні святині українського народу, наголосили активісти, вони готові разом із патріотичними організаціями вдатися до акцій громадянської непокори.

Черкаська область.

Фото автора.