У Києві підвищать тариф ще й на холодну воду: з 8,68 грн. до 12 грн. за куб для приватних будинків із централізованим водопостачанням і водовідведенням та з 10,24 грн. до 13,43 грн. для багатоповерхівок. Про це заявив гендиректор "Київводоканалу" Дмитро НОВИЦЬКИЙ. Він пов'язав це зі зростанням ціни на електроенергію. "Вартість електроенергії у структурі тарифу на холодну воду становить найбільшу частину -- 35%. Забір води, підйом, очищення, знезараження, транспортування, водовідведення -- усе працює на електриці", -- сказав Новицький. Додамо, що вода подорожчає після того, як пропозицію "Київводоканалу" затвердить профільна Нацкомісія.

 

У "Київводоканалі" продовжують стверджувати, що воду з крана можна пити. Хоча більшість киян цього не роблять, нарікаючи на низьку якість.

 

Нагадаємо, з 1 липня в Україні дорожчає опалення і гаряча водаз 1 вересня -- електроенергіяЗ 1 травня для значної частини населення виріс тариф на газ.

 

Тим часом у Запоріжжі живильна волога подешевшала на 37 копійок на кожному кубометрі. А сталося це після аудиту КП "Водоканал". Тож із 1 травня діють нові тарифи (7.20 та 5.03 гривні за кубічний метр відповідно) для юридичних осіб та жителів приватного сектору. У стадії завершення і питання аналогічного зниження вартості послуг і для жителів багатоквартирних будинків.

 

Вл. інф.

 

Голос України