Депутати Кременчуцької міськради перейменували вулицю Московську, присвоївши їй ім'я полеглого на Донбасі земляка-учасника АТО Вадима ПУГАЧОВА.

 

Серед багатьох інших це перейменування примітне не лише тим, що йдеться про одну з найбільших магістралей індустріальної столиці Полтавщини. Нагадаємо, що саме сержант 92-ї окремої бригади Вадим Пугачов своїм життям фактично врятував побратимів, які потім у запеклому бою захопили в полон двох кадрових російських військових -- ГРУшників Александрова та Єрофєєва. А тих згодом обміняли на заручницю Кремля Надію САВЧЕНКО.

 

А в тому бою Вадим першим помітив групу ворожих диверсантів і був убитий випущеною ними кулею... Однак цей сигнал дав змогу його товаришам зосередитись і дати гідну відсіч загарбникам-терористам, які прийшли вбивати українців під прапорами "русского мира". Тож є глибока символіка в тому, що нав'язану тією ж агресивною ідеологією "московську" назву повпреди кременчуцької громади нарешті відкинули і водночас ушанували пам'ять земляка, котрий захищав рідну землю від навали чужинців.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України