Футбол. Контрольний матч національних збірних. 1 червня.

Польща — Нідерланди. 1:2. Голи: Янссен, 33, Єнджейчик, 60, Вейналдум, 76.

Польща: Щесний, Піщек (Сіонек, 46), Єнджейчик, Паздан, Глік, Блащиковський (Капустка, 46), Зелінський, Мачинський (Йодловец, 80), Гросіцький (Пешко, 78), Левандовський (Лінетті, 67), Мілік (Степинський, 87). Тренер — Адам Навалка.

Нідерланди: Сіллессен, ван Дейк, Брума, Віллемс (Аангольт, 46), Тете, Вейналдум, ван Гінкель (Строотман, 70), Базур, Янссен (Дост, 74), Бергейс (де Йонг, 55), Промес. Тренер — Данні Блінд.

Рефері — Мирослав Зелінка (Чехія).

Гданськ. Стадіон «Енерга Арена». 43 500 глядачів. 18 градусів.

Наш інтерес до цього матчу зрозумілій, бо з поляками ми в одній групі на Євро-2016. Зіграємо з ними в Марселі 
21 червня.

«Білі орли» спаринг-партнера підшукали собі те що треба. І хоч команда Нідерландів у Франції не виступатиме (це одна з головних сенсацій відбірного циклу) і на цей поєдинок прибула значно омолодженою, але вона завжди — суперник авторитетний і бажаний.

Рахунок гості відкрили якось легко і невимушено. Форвард АЗ (Алкмар) Янссен, якого ніхто особливо не тримав, відгукнувся на простріл з правого флангу, високо вистрибнув і елегантно вразив ціль головою.

У першому таймі нідерландці діяли згуртовано і чіпко. Натомість їхні опоненти мали дещо розгублений вигляд. Припускалися багатьох помилок в обороні. А їхній лідер Левандовський був надто інертним. За «Баварію» він грає яскравіше і корисніше.

У другому таймі полякам вдалося змінити рахунок. Це зробив досвідчений Єнджейчик ударом головою. Але більшого досягти господарям не вдалося. Натомість нідерландці дочекалися свого моменту і забили переможний м’яч.

Зважимо те, що поляки грали на тлі великих навантажень, передбачених підготовчим періодом. Натомість їхній суперник тепер великими завданнями не обтяжений. А ще Адам Навалка на другий тайм не випустив Піщека і Блащиковського, а потім і Левандовського замінив. Либонь, хотів подивитись, як гратимуть його підопічні без тріо лідерів.