Останню добу (дані на 2.06) ворог понад 50 разів відкривав вогонь по наших військових. За даними прес-центру АТО, найгарячіше на маріупольському напрямку. Терористи гатили в районі Водяного, Гнутового, Талаківки та Широкиного. Російські найманці неодноразово вели вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів, а також мінометів 82-го калібру в районі Авдіївки.


«Активізувалися диверсійно-розвідувальні групи ворога. Так, неподалік Мар’їнки та в районі Троїцького спостережні пости ЗСУ виявили ДРГ у складі 10 осіб, що мали за мету проникнути в наш тил. У результаті вжитих оперативних заходів наміри терористів було зірвано, вони відступили», — повідомив учора речник штабу АТО Сергій Жмурко.


Гаряче знову на шахті «Бутовка», неподалік донецького аеропорту. Там бойовики щодня обстрілюють ЗСУ із гармат та мінометів. Ось як прокоментував ситуацію у цьому секторі військовий ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Обстрілюють нас із важкої артилерії. Неспокійно здебільшого в темну пору доби. Прилітають на наші позиції різні «подарунки» — міни 80-го та 120-го калібру. Гатять сепари із САУ 152-го калібру. Неподалік від нас на шахті «Бутовка» обстрілів вдвічі більше. Останні декілька днів за цю позицію активно взялися бойовики. Є серед наших поранені. Хлопці кажуть, що штурмують їхні позиції справжні професіонали — найманці із РФ з досвідом бойових дій. Однак побратими тримаються, учора навіть прапор підняли над позицією. Бойовики нервують, оскільки нічого не можуть зробити».