На мальовничій Рахівщині завершився тижневий всеукраїнський пленер художників. Його присвятили 125-річчю від дня народження засновника закарпатської школи живопису народного художника СРСР Йосифа Бокшая, який народився в селі Кобилецька Поляна. Саме тут розпочався життєвий і творчий шлях митця, створено кращі роботи. Меценатом цього пленеру став народний депутат України Василь Петьовка, повідомляє його прес-служба. Адже народний обранець — небайдужий до відродження духовного надбання Закарпаття та постійно підтримує заходи, спрямовані на розвиток культури і мистецтва.

 

 

Живописці, графіки, експресіоністи, імпресіоністи, реалісти — загалом 16 художників із різних міст Закарпаття, Вінниччини та Львівщини зібралися в Кобилецькій Поляні, щоб на лоні мальовничої природи писати картини, ділитися здобутками, досвідом та спілкуватися. Серед них такі відомі митці Закарпаття та України, як народний художник, член Академії мистецтв України Золтан Мичка, заслужений художник України Василь Свалявчик (на знімку), Аліна Славгородська із Запоріжжя, Михайло Довгань із Тульчина, Андрій Іванчо з Мукачевого та інші не менш відомі митці.


Завітав на відкриття пленеру і справжній поціновувач закарпатської школи живопису, який має у своїй приватній колекції багато робіт художників краю, Генеральний консул Угорської Республіки в місті Берегове Ендре Саліпський.


Сподіваємося, що замальовки з природи незабаром стануть повноцінними художніми творами, які милуватимуть око шанувальників пензля й олівця.


Закарпатська область.


Фото надано прес-службою  народного депутата.