На два місяці відсторонені від виконання обов’язків три посадовці Вінницького обласного управління Держземагентства — начальник управління Олексій Коник, його перший заступник та заступник.
— Держземагентство України, яке видало наказ про відсторонення, причин нам не повідомило, — розповів кореспонденту «Голосу України» перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко. — Відомо тільки, що названі посадовці позбавлені можливості виконувати свої обов’язки терміном на два місяці.
У грудні з Києва прибула комісія з Держземагентства з метою перевірки роботи обласного управління. За словами Андрія Гижка, голова комісії пояснив, що мають завдання вивчити стан справ в управлінні. Працювала комісія протягом двох тижнів. Висновків роботи колективу управління не оприлюднила. Не повідомила їх й обласній держадміністрації.
— Після повернення комісії до Києва ми отримали копію наказу в. о. голови Держземагентства України про відсторонення від обов’язків трьох уже згаданих посадовців, — уточнив співрозмовник. — Облдержадміністрація звернулася з листом до керівництва Держземагентства, щоб ознайомило з результатами перевірки, але поки що відповіді не отримала. Такий само лист направили до Міністерства агрополітики, у підпорядкуванні якого є Держземагентство. Теж чекаємо відповіді.
Пан Гижко пояснив, що така ситуація гальмує роботу управління. «Право електронного підпису має тільки керівник, який відсторонений від виконання обов’язків, — зауважив співрозмовник. — За час його відсутності рішення приймаються, але накази не підписуються. Найперше це стосується документів щодо оформлення земельних ділянок фізичним особам, в тому числі учасникам АТО. Фахівець, якого Київ відрядив тимчасово виконувати обов’язки керівника управління, документи приймає, але накази не видає».
Тимчасово виконувати обов’язки керівника обласного управління Держземагентства Київ доручив Тетяні Медвецькій з відділу земельних ресурсів Вінницької міськради.
Вінницька область.