До Радивилівської центральної районної лікарні на Рівненщині транспортовані двоє осіб із тілесними ушкодженнями, отриманими внаслідок розриву невідомого боєприпасу.

 

Слідчо-оперативна група на місці події з'ясувала, що п'ятеро чоловіків у пошуках старовинних речей проводили розкопки у місцевому лісовому масиві між селами Баранне та Срібне Радивилівського району. 43-річний мешканець Рівного відшукав боєприпас і почав його розбирати. Та коли ударив молотком, пристрій розірвався. Чоловік загинув.

 

Унаслідок вибуху уламками поранило двох чоловіків. 50-літнього жителя села Крупець лікарі швидкої медичної допомоги доправили до районної лікарні із рваною раною передпліччя, 26-річного односельчанина -- із рваною раною ноги. Обидва перебувають у реанімаційному відділенні, їхньому життю нічого не загрожує. Ще двоє чоловіків з Рівного не постраждали.

 

Працівники вибухотехнічної лабораторії встановили, що вибуховий пристрій -- осколково-фугасний артилерійський снаряд калібру 122 мм часів Другої світової війни. Таких на місці події знайшли десять. Крім того, під час огляду прилеглої території правоохоронці виявили ще п'ять мінометних мін калібру 50 мм. Про це повідомили у ГУ Нацполіції в Рівненській області.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України