Незаконні збройні формування (НЗФ) посилили обстріли українських військових у районі донецького аеропорту. За даними пресс-центру АТО, останню добу (станом на 03.06) вони випустили понад 90 мін у районі Пісків та Опитного. Під мінометним вогнем опинилася також Авдіївка та шахта «Бутовка».

«Неподалік Луганського, Зайцевого та Троїцького ворог гатив з великокаліберних кулеметів, озброєння БМП та 82 мм мінометів. Також зросла активність НЗФ й на маріупольському напрямку, де зафіксовано 31 обстріл. Зокрема, в районі Новотроїцького бойовики вкотре використали міномети калібру 120 мм, а поблизу населеного пункту Павлопіль — 82 мм міномети», — повідомив учора ЗМІ речник штабу АТО Cергій Жмурко.
За інформацією Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, у Станиці Луганській у результаті обстрілу поранено одного військового. «Бойовики з автоматичних і протитанкових гранатометів і стрілецької зброї обстріляли райони залізничного мосту, пішохідного пункту пропуску, рятувальної станції. Наш військовий дістав поранення і нині перебуває у лікарні. Також у результаті обстрілу на вул. Барабашова, 5 загорівся житловий будинок, полум’я вдалося вчасно загасити, але згоріли господарські споруди, які стояли поруч», — зазначили в прес-службі відомства.
Як заявив днями ЗМІ представник Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов, на окупованій території Донецької та Луганської областей нині воюють понад 36 тисяч бойовиків. «Із них понад 6 тис. осіб — це кадрові російські військові, які працюють як інструктори і в складі диверсійно-розвідувальних груп», — повідомив Селезньов.