Мабуть, читачі звернули увагу на те, що «Голос України» активно включився у боротьбу за кількість, якість і вартість дитячого харчування у школах та дитсадках. У квітні наша газета двічі розповідала про те, як розв’язують такі проблеми в Конотопі. Вперше — у добірці «Відігнати мух від котлет» (№73), а вдруге — у матеріалі «Котлети уповільненої дії» (№77).

Знову повертатися до теми, причому, вже за кілька днів, довелося через випадок, що трапився одразу після першого виступу газети. Щойно ми розповіли, що в деяких закладах міста неякісно годують дітей, та ще й ховають від них котлети, а очільниця міськвідділу освіти Ольга Беспала із цим не погодилась, у Конотопі учні школи №7 отруїлися чимось у рідній їдальні, багатьох з них довелося покласти до лікарні.
«Голос України» повідомляв про цю невеселу історію 27 квітня, а 5 травня у міському відділі освіти відбулася нарада за участю підприємців, які постачають до дитячих їдалень харчі, представників санепідемслужби, директорів шкіл та батьків.
— Представники санепідемслужби на тій нараді повідомили, що можуть перевіряти харчоблоки лише двічі на рік, — розповіла нам керівник конотопської громадської організації «Спілка активних батьків» Юлія Мєлєшкіна. — Або можуть прийти з перевіркою за фактом — коли станеться надзвичайна подія, як у 7-й школі. І додали, що батьки за бажання можуть самі приходити до шкільних їдалень і дивитися, що їдять їхні діти. Доведеться нам вчитися виявляти патогенні бактерії на смак і запах. Адже батьки не мають вдома лабораторій, щоб визначати якість їжі.
Юлія Мєлєшкіна виховує трьох малолітніх дітей і дуже хоче, щоб ніхто з них нічого не «підчепив» у школі чи дитсадку. У неї в Конотопі чимало однодумців, які й об’єдналися у «Спілку активних батьків». Але, каже пані Юлія, на ту зустріч у міськвідділі освіти чомусь запросили лише тих, хто залишився лояльним до керівних освітян навіть після харчового отруєння дітей. Тож домовились: якщо небайдужим батькам не дають слова на важливих для них нарадах, вони завжди можуть висловитись у «Голосі України». До речі, передплата на нашу газету у Конотопі потихеньку зростає.

Сумська область.