На щастя, вдало закінчилася історія, яка майже тиждень тримала в напрузі всю країну. На острові Хоккайдо знайшли хлопчика, якого батьки залишили в лісі для «перевиховання».

 

28 травня сім’я Таноокі поїхала на екскурсію до парку в місті Шікабе. Там їхній семилітній син Ямато бешкетував, за словами батьків, був неслухняний, кидався камінням в машини та людей. Тож батьки вирішили його покарати. Повертаючись назад, вони висадили сина на дорозі, що вела через ліс. Далі заявляють, що, проїхавши півкілометра, вирішили, що покарання вже достатньо, однак, повернувшись назад, дитини на місці на знайшли. Поліції батьки спочатку пояснили, що син загубився, але потім зізналися, що залишили його самі.


Кілька днів рятувальники, до яких долучилися сили самооборони, прочісували ліс навколо місця, де залишили хлопчика. За даними агентства Куоdо, в пошуках Ямато взяли участь понад 200 рятувальників, 70 з яких — військовослужбовці. Стурбованість викликала холодна погода: температура в горах коливалася від 7 до 13 градусів. До того ж у цих лісах водяться бурі ведмеді та чимало інших звірів. Надій на щасливе завершення історії було мало ще й тому, що Ямато залишився без води та їжі.


Але один із співробітників сил самооборони майже випадково наткнувся на хлопчика на військовому полігоні Комагатаке — приблизно за 5 кілометрів від місця, де його залишили. В цей час полігон не використовували, тож він був безлюдний. Малий сховався в сторожовому будиночку. Їжі там не було, а воду — знайшов. Тож він пив усі ці дні воду і чекав на порятунок.


Ямато одразу ж гелікоптером відправили до лікарні в місті Хакодате. Лікарі вважають, що стан його відносно задовільний: є ознаки виснаження, однак травм немає. Учора ввечері хлопчика вже мали намір відпустити з лікарні.


Однак до хепі-енду все-таки далеко. Адже батькам Ямато тепер загрожують кримінальна відповідальність і позбавлення батьківських прав.

Токіо.