День журналіста у Дніпрі вже кілька років відзначають вітрильною регатою. 

У змаганні за перехідний Кубок Дніпропетровської обласної ради взяли участь судна декількох класів — від малесеньких «туристок», до гордих «гоночних» довжиною 12—16 метрів. Кожна з яхт, яка брала участь у регаті, взяла на борт журналістський екіпаж. Власкорові «Голосу України» одразу сподобалася білосніжна «Принцеса». Разом з редактором газети «Дніпро Вечірній» Іриною Авраменко наш журналіст поповнив екіпаж цієї білосніжної красуні.
Як з’ясувалося згодом, вибір був правильним, у «Принцеси» виявився направду королівський екіпаж: капітан яхти Олександр Філіппов ще 30 років тому почав опановувати мистецтво ходіння під вітрилом. «Королева» яхти й старпом капітана — його дружина Олена Баштаненко. Олена не тільки досвідчений яхтсмен, у Дніпрі її знають і цінують як чудового архітектора.
Кували перемогу «Голосу України» також баковий матрос Сергій Костюченко, шкотовий Дмитро Гурковський і матрос Олександр Гнатюк. Доки екіпаж керував вітрилами, журналістів, записаних у юнги, ганяли з борту на борт, щоб нахиляти яхту в потрібний бік.
Хоча ніхто з учасників перегонів не пішов без нагороди (у кожному класі яхт, які змагалися, були свої переможці) — королевою перегонів по праву назвали яхту «Принцеса». Наш екіпаж здобув одразу два перших місця: у своєму класі й загалом у регаті.
— Я приїхав у яхт-клуб привітати переможців, спілкувався з корифеями вітрильного спорту. Вони називають головну проблему: мало дітей залишається в спорті — досвід передавати нікому. Обговорювали з яхтсменами можливість створення спортивної школи для дітей, безплатної для всіх охочих. Упевнений, незабаром вона у нашому місті з’явиться, — написав у Фейсбуці голова обласної ради Гліб Пригунов.

Вл. інф.

Дніпро.

 

 

Кубок «журналістської регати» дістався нашому власкорові Аркадію Авраменку (другий ліворуч).

Фото надане Дніпропетровською облрадою.