Таке переконання висловив Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час зустрічі з делегацією палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки на чолі з головою комісії «Партнерство за демократію» Пітером Роскамом.

Глава парламенту подякував за підтримку України з боку США і за зусилля, які докладаються для допомоги нашій країні. «Це дуже важливо в складний для нас час, коли і реформи, і безпека країни стоять на першому плані», — сказав А. Парубій.

Окрім змін, які відбуваються в країні, сторони обговорили ситуацію у зоні АТО та шляхи розвитку партнерства.

Андрій Парубій поінформував про ситуацію, пов’язану з прийняттям у Верховній Раді важливих для нашої країни законодавчих актів, які передбачають зміни до Конституції у частині судочинства, про нововведення, спрямовані на посилення співпраці з МВФ, та закони соціального спрямування. Він підкреслив: нині парламент готується розглянути й ухвалити проект змін до Регламенту законодавчого органу. А це сприятиме поліпшенню і вдосконаленню законотворчого процесу, що є важливим інструментом реформ.

Говорячи про пріоритети в роботі парламенту, його очільник наголосив на необхідності вдосконалення виборчого законодавства. «Для мене важливою є і виборча реформа, бо нинішня система зібрала всі негативи», — сказав він, зауваживши, водночас, що її втілення є реальним не раніше осені.

Представники Конгресу США відзначили прогрес у розвитку нашої країни. Вони наголосили на відданості співпраці з Україною і висловилися за важливість продовження санкцій проти Росії.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

 

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій (праворуч), керівник секретаріату Голови Верховної Ради України Тетяна Подольська.

 

 

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, голова Комісії «Партнерство за демократію» Пітер Роскам.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.