Центральна виборча комісія зареєструвала першого кандидата на проміжних виборах народних депутатів в одномандатному виборчому окрузі №85 (центр — місто Калуш) — гендиректора ТОВ «КОС ІНВЕСТ» Святослава Кавінського, який балотується шляхом самовисування. Водночас представники «ОПОРИ» зафіксували з його боку виборчий фальстарт, оскільки рекламні носії почали нагадувати про нього як до моменту офіційного старту кампанії (19 травня), так і до дати його реєстрації у ЦВК (кандидати в депутати мають право розпочати свою передвиборну агітацію наступного дня після реєстрації).


ВО «Свобода» на перегонах представлятиме заслужений вчитель України (Голинська ЗОШ Калуського району), депутат Івано-Франківської обласної ради Оксана Тебешевська. Також балотуватиметься народний депутат сьомого скликання, голова Калуської районної організації ВО «Батьківщина» та депутат райради Ольга Сікора. Побореться за мандат і голова обласної МГО «Молодий Народний Рух», депутат Калуської міської ради Олег Савка. За інформацією прес-служби партії «Опозиційний блок», з’їзд делегував кандидатом керівника представництва «Фонду Українська політика» Володимира Клюса. Від партії «Українське об’єднання патріотів — УКРОП» претендуватиме депутат обласної ради, підприємець Віктор Шевченко. А за офіційною заявою політичної сили «УНА-УНСО» кандидатом обрано голову Івано-Франківської обласної організації партії, бойового офіцера — учасника АТО, мешканця Калуша Романа Короля.


Івано-Франківська область.

 

Довідково

 

До складу виборчого округу №85 входять місто Калуш, Калуський, Рогатинський райони та частина Галицького. Округ налічує 166 виборчих дільниць та майже 143 тисячі виборців.