Питання надання Україні безвізового режиму з країнами-членами ЄС Європарламент розгляне в липні. Про це  повідомив депутат Європарламенту від Словацької Республіки Іван Штефанєц під час зустрічі з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем.

 

Депутат висловив упевненість, інформує облдержадміністрація, що це питання для України вирішиться позитивно. Тож однією з тем, які обговорювалися, стала необхідність розбудови додаткової прикордонної інфраструктури на українсько-словацькому кордоні, що сприятиме розвиткові малого прикордонного руху, а також розвантажить діючі прикордонні пункти перетину після введення безвізового режиму.


Г. Москаль зазначив, що подав звернення до центральних органів влади з проханням посприяти у відкритті на кордоні Закарпаття зі Словаччиною додаткових пунктів пропуску.

«Ми просимо підтримки Києва, щоб відкрити пункти пропуску у Великоберезнянському та Ужгородському районах — «Забрідь — Улич» та «Соломонове — Чєрна». Також слід розширити основний пункт пропуску «Ужгород — Вишнє Нємецке» з українського боку, — зауважив голова ОДА. — Із сусідніми регіонами маємо відповідні домовленості, тепер чекаємо на укладення міждержавних угод». Він також додав, що Словаччина як член ЄС може порушити питання виділення грантів Євросоюзу на програму розвитку транскордонного співробітництва наших держав. Так, грантові кошти буде залучено на розбудову прикордонної інфраструктури обох країн. 


Іван Штефанєц назвав таку пропозицію слушною і підтримав цю ініціативу.

Закарпатська область.