Нинішнього літа на Сумщині оздоровлять майже 40 тисяч дітей. Начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Дмитро Лантушенко каже, що пріоритет надаватиметься хлопчикам та дівчаткам із родин учасників АТО та переселенців. Як завжди, без піклування не залишаться діти-сироти та діти з малозабезпечених сімей. Загалом нинішнього літа буде оздоровлено на 3,2 відсотка більше дітей, ніж минулого.
Посадовець розповів: ось уже два роки управління та представники громадськості на конкурсній основі відбирають проекти, що стосуються літнього оздоровлення дітей. Не так давно сумська міська громадська організація «Центр європейських ініціатив» виграла міжнародний грант, завдяки чому залучені додаткові кошти на літній відпочинок юних сумчан у наметових таборах. Майже 200 дітей із родин переселенців, учасників АТО та інших пільгових категорій не лише гарно проведуть там літні канікули, а й скористаються можливістю соціально-психологічної реабілітації.
Загалом цьогоріч на потреби літнього оздоровлення дітей на Сумщині передбачено майже 21 млн. грн. З цих грошей 5 млн. виділяє обласний бюджет, 13 млн. дають міста та райони, а решта обліковується у графі «залучені кошти».

Сумська область.