Інтенсивність вогню на сході країни постійно зростає. За даними прес-центру АТО, останню добу (станом на 06.06) зафіксовано понад сорок ворожих атак. Важке озброєння окупанти застосовували вздовж всієї лінії розмежування. Найбільше обстрілів на маріупольському напрямку. Неспокійно і на донецькому. Лише по населеному пункту Яснобродівка, неподалік Авдіївки, терористи випустили 40 артилерійських снарядів...
«ДРГ противника у складі до 10 осіб здійснила спробу пройти вздовж залізничної колії поблизу станції Майорськ, де натрапила на спостережний пост ЗСУ. Наші бійці відкрили вогонь на ураження. Ворог відступив. У цей час втрати і з нашого боку, і з боку противника уточнюються», — заявив учора ЗМІ речник штабу АТО Сергій Жмурко.
Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район — с. Піски): «Останні декілька днів бойовики активізувалися в нашому секторі. Луплять з мінометів та САУ з території старого термінала ДАП. Диверсійні групи підійшли впритул до наших позицій. Із зеленки не виходять, спостерігають. Активізувалися їхні снайпери. Б’ють із відстані два — три кілометри. Усі хлопці живі й здорові. Тримаємося...»
Як повідомив учора ЗМІ радник голови СБУ Юрій Тандіт, бойовики використовують проти ЗСУ експериментальну зброю, зроблену в РФ. «Напередодні загинуло троє наших хлопців, морські піхотинці. Бойовики застосували вогнемет з кумулятивною дією. Був знищений наш взводний пункт, а коли ми виявили цю зброю, то побачили, що вона була виготовлена в РФ в 2012 році», — заявив він.