Розташований у селищі-райцентрі Котельва, що на Полтавщині, швацький цех полтавської фірми "Ворскла" почав працювати у новому приміщенні.

 

Після того, як керівництво підприємства визнало за необхідне розширити виробництво, у згаданій будівлі встановили сучасне обладнання, облаштували просторий склад, кімнату для харчування й відпочинку персоналу та інші вигоди. На входини, крім виробничників, запросили керівників району та селища, учнів профільного профтехучилища, представників громадськості.

 

Водночас на урочистостях із цієї нагоди причетні до створення нових робочих місць фахівці отримали заслужені відзнаки громади. Адже за рік, що минув, у Котельві за сприяння районного центру зайнятості освоїли або вдосконалили навички професії швачки і працевлаштувались у цеху "Ворскли" 22 особи. Сьогодні його колектив нараховує 24 працівники. При цьому тамтешня філія фірми планує розширюватися та поповнюватися новими кваліфікованими кадрами й надалі. Для невеликого райцентру, де проблема жіночого безробіття постає дуже гостро, такі реальні кроки до його подолання набувають особливого значення.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України