На фронті не вщухають ворожі обстріли з важкої артилерії. Бойовики активно застосовують САУ і великокаліберні міномети, які заборонені Мінськими угодами. Окупанти відкривали вогонь поблизу Авдіївки, Опитного, Новотроїцького, Зайцевого, шахти Бутівка та Майорська. Наші військові констатують: останні декілька днів терористи зосередили масований вогонь і на маріупольському напрямку.

Ось як охарактеризував ситуацію на передовій боєць ЗСУ (місце дислокації район Широкиного): «Ситуація складна. Вночі бойовики накрили наші позиції мінометами 82 калібру. Потім почали гатити із 122-мм самохідних артилерійських установок. Активізувалися диверсійні групи. Учора одна з них намагалася прорвати оборону. Відкрили по ній попереджувальний вогонь. Ворог змушений був відмовитись від своїх задумів. Ворожі безпілотники літають над нами постійно. Вони і вогонь артилерії бойовиків скеровують, і навіть самі міни скидають. На щастя, всі наші побратими живі й здорові. Додати нічого».
Складна ситуація зберігається і в районі підконтрольного бойовиками Докучаєвська. Принаймні таку інформацію учора на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат Дмитро Тимчук. «Бойовики активно намагаються відсунути українські підрозділи далі від Докучаєвська, четверту добу в цьому районі йдуть постійні бойові зіткнення. Фіксуються періодичні спроби піхотних груп терористів «просочитися» на флангах і стиках опорних пунктів і передових позицій сил АТО, щоб таким чином змусити підрозділи українських військ відійти принаймні до траси Маріуполь — Донецьк, а то й узагалі до Новотроїцька», — написав він.