Перевірки завершено

Футбол. Останній свій контрольний матч із команд, котрі входять до групи С на Євро-2016 (Німеччина, Україна, Польща, Північна Ірландія), провела польська збірна.
Польща — Литва. 0:0. Краків. Стадіон «Вісла». 33 000 глядачів. Рефері — Філіп Глова (Словаччина).
Поляки зіграли в такому складі: Фабіанський (Боруц, 46), Глік (Саламон, 46), Чонек, Вавжиняк, Капустка, Стажинський, Блащиковський (Енджейчик, 74), Мончінський (Йодловец, 46), Кригов’як (Зелінський, 85), Гросіцький (Пешко, 77), Мілік. Тренер — Адам Навалка.
Лідер «білих орлів» Роберт Левандовський участі в поєдинку не брав.
Як відомо, команди групи С починають французький турнір 12 червня. Зустрічаються: Німеччина — Україна, Польща — Північна Ірландія.

Передстартові коментарі Льова

Тренер збірної Німеччини Йоагім Льов за кілька днів до матчу зі збірною України прокоментував підготовку своєї команди.
— Наша команда протягом останніх двох років дуже покладалася на свої футбольні здібності. Однак ми повинні розвивати і демонструвати й інші елементи, які були нам притаманні, — сказав наставник бундестім авторитетному футбольному журналу Kіcker.
Такими якостями пан Льов вважає, зокрема, «бійцівські елементи, організацію, оборонну тактику й поведінку».
Щодо збірної України, матчем з якою команда Німеччини стартує на Євро-2016, тренер німців озвучив кілька застережень для своїх підопічних:
— Українці надзвичайно дисципліновані в обороні, мають дуже швидких виконавців попереду, сильні в контратаках. На нас чекає поєдинок із витривалим суперником.

***

У понеділок збірна України завершила швейцарський етап підготовки. А вчора вона прибула до Франції, на місце своєї дислокації на Євро-2016 (п’ятизірковий готель «Ренесанс» у місті Екс-ан-Прованс, що за 25 кілометрів від Марселя).

У «Карпат» новий тренер

Один із найавторитетніших українських фахівців 68-річний Валерій Яремченко офіційно очолив львівські «Карпати». Валерій Іванович, котрий має величезний досвід тренерської роботи, зокрема, в донецькому «Шахтарі», свого часу вже працював з «левами» (2007—2008 роки).
Але цього разу йому доведеться докласти чималих зусиль в організації нового ігрового ансамблю, адже «Карпати» з різних причин залишила група провідних виконавців. Зокрема, 28-річний хавбек Денис Кожанов має намір налагодити відносини з клубом «Дачія» (Молдова, Кишинів), а 25-річний оборонець Ігор Пластун готовий підписати контракт із болгарським «Лудогорцем» (Разград). Півоборонець Олег Голодюк збирається до полтавської «Ворскли». Отже, новий наставник, схоже, робитиме ставку на місцевих вихованців. До речі, його асистентами призначено Володимира Безуб’яка та Анатолія Чанцева.

«Золотий» дубль Говорова

Плавання. Монте-Карло (Монако). Перший етап престижної серії «Маре Нострум». Чемпіон Європи українець Андрій Говоров виборов дві золоті медалі. На дистанції 50 метрів батерфляєм Андрій показав час 23,17 і встановив найкращий результат в історії змагань. 50-метрівку вільним стилем українець проплив за 21,62, встановивши новий рекорд України.