Футбол. Як відомо, у вівторок збірна України прилетіла до Марселя, а потім на автобусі дісталася міста Екс-ан-Прованс. Біля п’ятизіркового готелю «Ренесанс» його працівники радо зустріли нашу делегацію, вітаючи її українськими прапорами (на знімку).

А президент ФФУ народний депутат України Андрій Павелко поділився першими враженнями:
— Чудові відчуття! Організатори доклали максимум зусиль, щоб усі національні команди, які прибувають на Євро-2016, відчували незабутню атмосферу навколо турніру і, звичайно, французьку гостинність. Видно, що уряд Франції робить дуже багато для організації найвищого рівня безпеки під час проведення змагань.
Наступні наші емоції будуть уже після першого тренування команди, першої зустрічі з нашими суперниками. Ми перебуваємо в піднесеному настрої.
— Що очікуєте від європейської першості та виступів збірної України?
— Я вважаю, що 46 мільйонів громадян України сподіваються отримати позитивні емоції. Це особливо важливо. Думаю, що будь-яка хороша новина з табору нашої команди і хороший результат подарують нашим уболівальникам додаткові митті щастя.
— Чи мали раніше можливість познайомитися з місциною, де наша збірна перебуватиме під час Євро-2016?
— Тільки з вікна автобуса. Але ми бачимо, що це справжня Франція — гарне місто, приємна атмосфера, чудові люди. Я сподіваюся, що всі ці фактори додадуть нашій команді енергії і допоможуть гравцям виявити себе якнайкраще.

***

А от перше тренування на французькій землі довелося відкласти. Завадила злива з грімом і блискавкою...

***

А між тим до українського старту на Євро-2016 часу вже майже не залишилося. Непомітно промайнуть четвер, п’ятниця, субота і настане неділя. Тоді в Ліллі нашу команду екзаменуватиме чинний чемпіон світу — збірна Німеччини.
— Збори в Італії та Швейцарії минули чудово, і ми з нетерпінням чекаємо на початок чемпіонату, — сказав півоборонець збірної України та іспанської «Севільї» Євген Коноплянка. — Розуміємо, що в особі Німеччини маємо дуже складного опонента в стартовому матчі, але я особисто анітрохи не нервую...
Погодимося з Євгеном, головне — не нервувати, а добре налаштуватися. І особливо важливо не помилятися. А там уже як Бог вирішить.

Фото Павла КУБАНОВА (ФФУ).