Новий теракт у Стамбулі, що забрав життя 7 поліцейських і 4 цивільних осіб, а також покалічив 36 осіб, спричинив гнівну реакцію влади.

 

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, різко засудивши теракт, заявив: «Боротьба з тероризмом невтомно триватиме до кінця». Він повідомив, що з 20 липня 2015 року турецькі сили безпеки ліквідували 7600 бойовиків забороненої у країні Робітничої партії Курдистану. «Ця терористична організація зазнала найбільшої поразки у своїй історії.

Бомба, створена для поділу країни, вибухнула в їхніх руках. Ми продовжимо операцію зі знищення терористів», — заявив Ердоган після відвідування у лікарні Хасекі постраждалих під час теракту. Президент пообіцяв, що відповідальних за цей напад дуже скоро буде виявлено й покарано.


І вже у вівторок ВПС Туреччини завдали повітряних ударів по об’єктах сепаратистів у Північному Іраку та в турецькій провінції Діарбекір. Там було знищено дев’ять баз і чотири групи бойовиків.


Прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим у письмовій заяві зазначив, що в боротьбі з тероризмом влада не піде на жодні поступки. «Цим нападом терористичні організації ще раз продемонстрували свою ворожість до людства і людських цінностей», — наголосив глава уряду.