Родина Бобенчиків і, зокрема, восьмирічний футбольний уболівальник Володя все-таки зможуть потрапити на «Євро-2016» і підтримати нашу збірну з футболу.

 

«У той час, коли консульські служби посольства Франції повністю мобілізовані для розгляду заяв на отримання віз, які подавалися, зокрема, в рамках «Євро-2016», увагу було зосереджено на досьє, котре подавала родина Бобенчиків, — йдеться у заяві Надзвичайного і Повноважного Посла Франції в Україні Ізабель Дюмон. — У тому вигляді, в якому його було подано спочатку, в досьє було кілька прогалин, які не дозволяли дати йому позитивну відповідь. Посольство Франції ще минулого тижня зв’язалося з родиною, щоб чітко пояснити, в чому полягали проблеми з документами і які елементи потрібно виправити. Ці елементи сьогодні вранці були, нарешті, передані до консульського відділу, що дозволяє нам видати візи. Я хочу побажати маленькому Володимиру насолодитися «Євро-2016» і щоб це свято зміцнило його захоплення футболом. Українців раді вітати у Франції, будь-то на «Євро-2016» або ж як туристів, які хочуть відвідати нашу країну з будь-якої іншої нагоди».


Посол також висловила жаль, що «ця справа набула таких масштабів, поставивши під сумнів саму роботу та загальне функціонування відділу віз посольства Франції у Києві» і зауважила, що «візовий відділ консульства Франції в Україні цілком в змозі впоратися з напливом запитів на отримання віз, що генеруються «Євро-2016». «Для цього заздалегідь вжито відповідних заходів: було відкрито два додаткові вікна для прийому візових звернень; тимчасово було набрано додаткових співробітників. Увесь наш колектив працює понаднормово, щоб якнайшвидше опрацювати всі подані на розгляд документи та видати візи в разі дотримання всіх належних вимог», — наголосила пані посол і ще раз нагадала, що у випадках відмови можна вдатися до апеляції, процедури, «яка дозволяє заявникам, надати додаткові документи, які можуть бути необхідними для отримання візи».