Ситуація в зоні АТО залишається неспокійною. За останню добу (станом на 08.06) зафіксовано понад 30 ворожих обстрілів. 17 з них — на донецькому напрямку. Поблизу Авдіївки та шахти «Бутовка» бойовики гатили зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, мінометів калібру 82 та 120 мм.


«Двічі по позиціях поруч Майорська та Зайцевого окупант відкривав вогонь з мінометів калібру 82 та 120 мм, а поблизу Луганського — з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем. Тричі під ворожим вогнем опинялись опорні пункти ЗСУ біля Новотроїцького та Водяного. Поруч Лебединського, а згодом і Новотроїцького ворог використав важкі 120 мм міномети», — повідомив речник АТО Сергій Жмурко.


Яка ситуація на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район с. Піски): «Десь опівночі почався обстріл. Сепари лупили з мінометів 120-го калібру. Потім у хід пішли САУ. Частина снарядів влучила по Первомайському. Як стало відомо, загинув мирний мешканець. На щастя, усі наші побратими живі й здорові».