Поштовики Львівщини не можуть залишатися осторонь, коли вирішується доля нашого підприємства. Ні для кого не секрет, що після формування нового уряду в Україні відбувається зміна керівників центральних органів виконавчої влади і стратегічних державних підприємств. При цьому ми щиро віримо, що після утвердження демократичних європейських цінностей основними критеріями відбору на високі посади є патріотизм, професійність і порядність.

Саме тому ми просимо Міністерство інфраструктури України розглянути серед претендентів на посаду генерального директора УДППЗ «Укрпошта» кандидатуру комерційного директора УДППЗ «Укрпошта» Василя Веселого. Він з серпня 2012-го по лютий нинішнього року очолював Львівську дирекцію УДППЗ «Укрпошта», після чого його було переведено в центральний апарат підприємства на посаду комерційного директора.

Під керівництвом Василя Веселого Львівська дирекція вперше за останні роки діяльності потрапила до п’ятірки кращих філіалів підприємства за рейтинговими показниками фінансово-господарської діяльності.

Уперше в Україні на базі Львівського поштамту було відкрито мультисервісний центр обслуговування споживачів, де львів’яни і гості міста можуть не лише отримати поштові послуги, а й поспілкуватися з представниками міграційної та реєстраційної служб, отримати фінансові послуги і придбати необхідні товари.

За час роботи молодому керівнику вдалося значно наростити доходи філіалу і вдвічі збільшити показник чистого прибутку.

Помітно зросли обсяги надходжень від письмової кореспонденції, фінансових послуг, розповсюдження періодичних друкованих видань і торговельної діяльності. Одразу після приходу в «Укрпошту» Василь Веселий домігся збереження пільгової комунальної орендної плати в розмірі однієї гривні на рік для усіх відділень поштового зв’язку Львова, що дало змогу зберегти робочі місця працівників і всю мережу поштових відділень. Попри необхідність збільшення дохідної частини і підвищення прибутковості підприємства Василь Веселий всебічно підтримував соціальну складову в діяльності дирекції. За його сприяння вдалося підвищити розмір середньої заробітної плати працівників навіть більше, ніж передбачалося згідно з затвердженим фінансовим планом. У Львівській дирекції надавали матеріальну допомогу працівникам і непрацюючим пенсіонерам, обласній поштовій профспілці перераховували кошти на культурно-масову, фізкультурну та оздоровчу роботи і на здешевлення оздоровчих путівок для дітей.

У Львівській дирекції було залучено значні кошти для здійснення капітальних інвестицій, проведення ремонтів відділень поштового зв’язку, оновлення матеріально-технічної бази.

За ефективну роботу в структурі національного оператора поштового зв’язку Василя Веселого нагороджено подякою Міністерства інфраструктури України, грамотою Львівської обласної ради, подякою голови Львівської облдержадміністрації, а також почесною відзнакою «Кращий керівник підприємства Львівської області».

Сподіваємося, що нові очільники Міністерства інфраструктури дослухаються до думки поштовиків і призначать на посаду генерального директора УДППЗ «Укрпошта» фахового керівника, який не на словах, а на ділі продемонстрував свою здатність за невеликий проміжок часу збільшити прибутковість і підвищити рентабельність діяльності підприємства, що, безумовно, відкриє нові перспективи для національного оператора поштового зв’язку України.

Віктор ТКАЧУК, в. о. директора Львівської дирекції УДППЗ «Укрпошта», Василь КОСТЮК, голова обласної профспілки працівників зв’язку дирекції УДППЗ «Укрпошта».