На Луганщині затримали двох мешканців Сєверодонецька, які збували психотропні засоби та наркотичні речовини під виглядом поштових відправлень. Це були марихуана та галюциногенні гриби, вживання яких може спричинити фізіологічні розлади та психіатричні патології. Реалізацією наркозілля громадяни займалися систематично, діючи винахідливо та застосовуючи заходи конспірації.

 

1 червня один зі зловмисників відправив із Сєверодонецька до Києва каналами недержавної поштової служби посилку із взуттям, усередині якого приховав 20 грамів галюциногенних грибів. Того ж дня його подільник переслав до Харкова побутову техніку, заховавши у неї понад 400 грамів марихуани. Другий зловмисник мав дістатися цього міста, отримати відправлення та реалізувати товар. Наступного дня до Харкова було відправлено аналогічну посилку. Однак при одержанні чергового поштового відправлення співробітники СБУ затримали правопорушників. Під час обшуків у них удома вилучено марихуану та галюциногенні гриби, підготовлені для продажу.

 

Нині слідство вивчає зв'язки та джерела отримання наркотиків. Правопорушникам загрожує до десяти років ув'язнення з конфіскацією майна.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України