Дипломати з понад 15 країн відвідали 19 травня Дніпропетровську область для зустрічі з представниками місцевого бізнесу. Підприємці й делегати обговорювали економічний потенціал Дніпропетровщини та розглядали інвестиційну привабливість спільних проектів. Іноземці передадуть цікаві ідеї дніпрян бізнесменам своїх країн. Про це на сайті Дніпропетровської ОГА повідомив глава області Валентин Резніченко.

«Дніпропетровщина — економічно привабливий регіон. Ми гарантуємо необхідні умови для розвитку бізнесу кожному, хто хоче працювати, —зазначив Валентин Резніченко. — Ми відкриті до співробітництва. Електронні закупівлі, адмінпослуги онлайн та інвестцентр уже сприяють залученню в область інвестицій. Тут є перспективні бізнесмени, які прагнуть розвиватися і знають, як це зробити».
Один із унікальних проектів, представлених на зустрічі, — підприємство з очищення водойм рибами. Це рибне господарство, яке має сонячну електростанцію, науково-дослідний інститут, ставки для розведення риби й завод для її переробки. Українські науковці винайшли унікальний спосіб з очищення водойм мальками. В такий незвичний спосіб можна за кілька років очистити воду річки на кілька метрів у глибину.
Крім того, було розглянуто вже розроблені й підготовлені до запуску проекти з будівництва заводу для переробки відходів у Павлограді. Тут уже є майданчик під будівництво та домовленість із керівництвом міста про постачання сировини для заводу.
«Дніпропетровщина сформувала пакет інвестпропозицій для іноземних партнерів. Сьогодні ми готові запропонувати різні формати співробітництва. Це і створення спільних аграрних та промислових підприємств, і інвестиційні майданчики для реалізації бізнес-ідей», — наголосив Валентин Резніченко.

Дніпро.

Фото надане Дніпропетровською ОГА.