На фронті ситуація знову ускладнилася. У районі донецького аеропорту бойовики застосували важку артилерію. Потім вдарили із систем калібру 152 міліметри. За даними прес-центру АТО, останню добу (станом на 09.09) найманці зі стрілецької зброї та мінометів обстрілювали Авдіївку, Піски та Опитне. Атакували на бахмутському та маріупольському напрямках. За добу зафіксовано понад 40 ворожих обстрілів.

Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район с. Піски): «Бойовики вночі лупили з мінометів калібру 120 мм. Потім у хід пішли САУ. Обстріли сепари введуть із території старого термінала ДАП. Уночі вони намагалися закинути на наші позиції групу диверсантів. Вчасно побачили і відкрили вогонь. Але найгарячіше зараз на шахті «Бутовка». Наших хлопців там останні декілька днів бойовики поливають мінами різного калібру. Хлопці, слава Богу, відбиваються. Але є там і поранені, і загиблі. Через щільний обстріл туди не можуть потрапити ні волонтери, ні журналісти. Надходять тривожні новини і з околиць Авдіївки. Там наших хлопців усю ніч бомбили».
Як повідомив речник штабу АТО Сергій Жмурко, бойовики здійснили на Донбасі чергову провокацію. «Ідеться про обстріл Путилівки зі 122 мм самохідних артилерійських установок. Вогонь вівся з боку тимчасово окупованої Крутої Балки. По мирних мешканцях було випущено понад 20 снарядів. Це чергова провокація російських окупаційних військ, яка була спрямована на дискредитацію ЗСУ», — повідомив він.
Неспокійно нині і на маріупольському напрямку. Ось як охарактеризував там ситуацію боєць ЗСУ (місце дислокації район с. Комінтернове): «Обстріли постійні. Останнім часом активізувалися ворожі снайпери. На жаль, є у нас втрати. Загинув наш побратим. Хлопець намагався знешкодити фугас. Однак снаряд вибухнув... Постійно підбираються до наших позицій диверсійні групи. Їм не вдається прорватися до нас в тил. Однак вони залишають розтяжки. Потім від них гинуть і військові, і цивільні».