Футбол. Тренер збірної України Михайло Фоменко провів прес-конференцію в Екс-ан-Провансі, де наша команда готується до старту на Євро-2016. Як відомо, вона в неділю в Ліллі (на «Стад П’єр Моруа») зустрінеться з німцями.


Отож пропонуємо фрагменти того спілкування наставника нашої команди з представниками ЗМІ.


— Михайле Івановичу, збірна Німеччини має певні кадрові проблеми в обороні. Що можете сказати з цього приводу? Якою буде тактика збірної України в недільному матчі?


— Ми чудово розуміємо, що нам належить провести дуже складний поєдинок із чемпіонами світу. Крім того, стартова зустріч на турнірі завжди непроста. Отже, на нас чекає особливо важкий іспит. Але ми це добре усвідомлюємо. І маємо досить інформації про суперника, яку доносимо до футболістів.


Щодо тактики, то ми тепер зібралися не на тактичному занятті, а на прес-конференції. Отож на цю тему говоритимемо з футболістами. Можу сказати одне: тактику буде обрано з огляду на те, як діятиме наш суперник: і в обороні, і в атаці, і при виконанні стандартів.


— Либонь, дуже важливим фактором у зустрічі з німцями буде намагання не програти суперникові боротьбу в центрі поля?


— Є така фраза: команда грає так, як їй дозволяє опонент. Боротьба — це насамперед. Якщо програєш боротьбу, то буде багато проблем. Незалежно від суперника.


***


Нагадаємо, чемпіонат Європи починається сьогодні матчем команд групи А на «Стад де Франс» у паризькому передмісті Сен-Дені. Зустрічаються збірні Франції та Румунії. Початок о 22:00 (за київським часом). Пряма трансляція на каналі «Україна».