Ремонт шляхів і тротуарів у Херсоні стане дешевшим. Муніципальна влада профінансувала з бюджету реконструкцію комунального асфальтового заводу.

 

У придбання системи електронного управління технологічними процесами, більш місткого барабана, потужнішої турбіни, обладнання для очистки сировини вітчизняного виробництва тощо вклали мільйон гривень. Але завдяки цьому робоча виробнича потужність комплексу зросла з 15 до 35 тонн асфальту на годину. А за виходу на максимум він спроможний виготовляти і до 50 тонн. До того ж собівартість тонни "кінцевого продукту" завдяки реконструкції зменшилася на сто гривень. Відтак за параметрами ціна-якість підприємство відтепер упевнено конкуруватиме із двома приватними асфальтовими заводами обласного центру.

 

Комунальний асфальтовий завод перебуває у віданні КП "Дорожник". Його директор Сергій ГЕРАСИМЮК наголошує: раніше в розпал сезону ремонтів у Херсоні часом спостерігався дефіцит асфальту. Фірмам-підрядникам доводилося завозити з сусідньої Миколаївщини до тисячі тонн на рік. Хоча цьогоріч за бюджетної скрути про дефіцит не йдеться: на 2016-й міськрада асигнувала на ремонт доріг та вщент розбитих проїздів у двори багатоповерхівок лише дев'ять мільйонів гривень, тоді як торік -- майже вп'ятеро більше. Втім, якщо план з доходів скарбнички перевиконають, то за підсумками першого півріччя дорожникам обіцяють додати ще до 35 мільйонів гривень. Але не відомо, чи збудуться мрії.

 

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

 

Херсон.

 

Голос України