Міжнародний досвід органічного сільського господарства, розвиток землеробства в Україні, стабільний прибуток в органічному бізнесі та важливість регіональних ініціатив для формування органічного сектору -- такі питання обговорили у Рівному прихильники землеробства без "хімії" під час форуму "Органічна Україна-2016".

 

Серед учасників -- представники сільськогосподарських компаній не лише з України, а й із Польщі, Білорусі, Словаччини, Німеччини. В рамках заходу діяла виставка органічної продукції.

 

"Відмова від ГМО, антибіотиків, мінеральних добрив та хімікатів відкриває для виробників експортні можливості. Вони зможуть з такою продукцією вийти на зовнішні ринки, де на неї великий попит, -- каже заступник голови Рівненської ОДА Ігор ТИМОШЕНКО. -- У Рівненській області ставку на органічне землеробство вже зробили чотири підприємства: товариства "Рівнехолод", "Любисток", "Дедденс-Агро" та "Ріттер Біо Агро". Це тільки початок. Адже, враховуючи значну кількість дрібних товаровиробників та невеликі площі сільськогосподарських угідь у їх користуванні, Рівненщина має хороші передумови для виробництва екологічної продукції. До того ж інтерес фермерів до органіки зростає".

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівненська область.

 

Голос України