Останню добу (станом на 10.06.) російські окупанти понад 40 разів обстріляли наші позиції. На донецькому напрямку із мінометів ворог атакував неподалік Невельського, а поблизу Авдіївки використовував великокаліберні кулемети та гранатомети різних систем. Неспокійно було і на інших напрямках.

 

«У районі шахти «Путилівська» бойовики застосували важкі міномети калібру 120 мм. На маріупольському напрямку противник бив по опорних пунктах сил АТО поблизу Красногорівки та Мар’їнки з гранатометів, БМП та мінометів. Терористи поновили обстріли житлових кварталів у селищах під Волновахою. Втретє за тиждень під вогонь потрапило Новотроїцьке. Вогонь вівся з важких мінометів та артилерії калібру 152 мм», — повідомив ЗМІ речник АТО Сергій Жмурко.


Бойовики почали лупити і по пропускних пунктах. За інформацією Державної прикордонної служби України, двоє невідомих громадян, які прямували на українську територію у загальній черзі на вхід КПВВ «Станиця Луганська», за 300—500 метрів до пункту вийшли з черги, спустилися з дороги і зробили два постріли із РПГ по території, підконтрольній ЗСУ.


«Одна граната поцілила в стелу у безпосередній близькості від пункту пропуску, друга — у бліндаж, де на той час перебували військовослужбовці ЗСУ.


Один боєць дістав поранення, серед цивільних, яких на КПВВ зібралося кілька десятків, постраждалих немає.


Людей перевели у безпечне місце і бліндажі, а роботу пункту переходу було зупинено до особливого розпорядження», — зазначили у відомстві.