Днями поліцейські затримали двох громадян, які підозрюються у скоєнні нападу на народного депутата Ігоря Лапіна. 


Пригода сталася на вулиці Арцеулова в Луцьку, де проживає парламентарій. Злодії намагалися забрати в Ігоря Лапіна барсетку, в якій були документи, в тому числі і посвідчення народного депутата. Коли парламентарій своїм автомобілем заблокував їм виїзд із двору, вони кілька разів вистрілили в нього із пістолета. У відповідь Ігор Лапін відкрив вогонь з нагородної зброї «Форт-17». Усього здійснив сім пострілів. Жодна із сторін не зазнала ушкоджень.


Затримані є громадянами Грузії, проживають в Одесі. Поліція також вилучила автомобіль Volkswagen Passat B5, на якому було вчинено злочин. Як розповів Ігор Лапін, цей напад він не пов’язує ні з діяльністю народного депутата, ні з участю в АТО.


— Завдяки співпраці поліції, працівників Служби безпеки України та оперативних служб нам удалося менш ніж за півдоби встановити та затримати зловмисників, які напали на народного обранця, — розповів керівник волинської поліції Петро Шпига. — Вони переховувалися на околиці Луцька. Правоохоронці доставили їх до міського відділу поліції для проведення слідчих дій.


Волинська область.