За останню добу (станом на 13.06) на Донбасі зафіксовано понад 40 ворожих обстрілів. Терористи гатили з гранатометів, великокаліберних кулеметів, зенітних установок, мінометів, САУ.

 

«На донецькому напрямку пізно ввечері під мінометним вогнем опинились позиції ЗСУ поблизу Ленінського, Новгородського, Троїцького, та Луганського. Російські окупаційні війська з артилерійських систем калібру 152 мм обстріляли наших військових і в районі Авдіївки та шахти «Бутівка». Вогонь вівся з житлових кварталів тимчасово окупованого Донецька»,  — повідомив учора ЗМІ речник штабу АТО Сергій Жмурко.


За інформацією прес-служби ГУ Національної поліції в Донецькій області, бойовики завдали артудару з САУ по Артемовому поблизу Торецька. «Унаслідок прямого влучання снаряда по вул. Гірницькій в приміщення житлового будинку загинула жінка 1932 року народження, яка перебувала всередині будівлі. Також поранено бійця ЗСУ. Він дістав осколкове поранення. Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України», — зазначили в прес-службі силового відомства.