Для цього буде виділено понад 122526,92 тис. грн. Це видатки з обласного, місцевих та районних бюджетів, а також залучені кошти.

 

Як повідомив «Голосу України» перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе, від початку року вже майже 100 тисяч дітей Київщини отримали послуги з оздоровлення та відпочинку. Першочергова увага приділяється дітям, які потребують особливої соціальної підтримки, — з малозабезпечених та багатодітних сімей, сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям чорнобильців та учасників АТО, а також обдарованим хлопчикам та дівчаткам. Таких сьогодні в регіоні майже 8 тисяч. За словами першого заступника голови КОДА, нині завершується підготовка закладів відпочинку та оздоровлення до прийому дітей. Станом на початок червня в області нараховується 518 закладів оздоровлення та відпочинку, з яких 4 — заклади санаторного типу, 16 — позаміські заклади оздоровлення та відпочинку, 2 наметові містечка, 254 табори з денною формою перебування, 244 мовні табори.


«Хочемо, щоб діти проводили канікули максимально активно, пізнавально та весело. Тому докладаємо всіх зусиль, щоб урізноманітнити їхній відпочинок. У цьому році було збільшено кількість денних мовних таборів, щоб діти могли не тільки відпочивати, а й розвиватися — вдосконалювати знання іноземних мов, спілкуючись з однолітками», — зазначив Лев Парцхаладзе.


За даними Служби у справах дітей та сім’ї, у Київській області на кошти з обласного бюджету було придбано майже 4 тисячі путівок. Середня вартість однієї становить 5386 грн.