«Голос України» вже писав про намагання Міноборони України «узаконити» захоплення під полігон земель Національного природного парку «Олешківські піски» на Херсонщині. Але тепер генеральська «експансія» вийшла за межі парку.

— Майже три тисячі гектарів території Дніпровського лісництва Цюрупинського ЛГ військовослужбовці обкопали траншеями та виставили варту. Не пускають туди навіть лісників, посилаючись на проведення навчань. Але, згідно з вітчизняним законодавством, використання земель державного лісового фонду організатори навчань мають узгоджувати з адміністрацією лісгоспів. А цього зроблено не було, — обурюється начальник відділу лісового господарства управління Леся Мельниченко. — Працівники лісгоспу намагалися припинити порушення закону, але їх у відповідь звинуватили у сепаратизмі.
Частина Дніпровського лісництва, яка раптом стала недоступною навіть для самих лісників, є масивом дуже цінних насаджень акації та кримської сосни віком від 50 до 70 років. Захисники природи наразі не знають, що відбувається у «забороненій зоні» і чи не вирубують деревину на дрова та для облаштування «навчальних» укріплень. Підстави для таких побоювань є: протягом останніх місяців у районі зафіксували кілька фактів браконьєрських вирубок за участю військових.

Херсонська область.