Представники 107-го реактивного артилерійського полку одержали чергову партію приладів і матеріалів, придбаних за кошти бюджету Кременчука.

 

Міський голова Віталій МАЛЕЦЬКИЙ і народний депутат Юрій ШАПОВАЛОВ передали військовослужбовцям тепловізор "Пульсар", дизель-генератор, зварювальний апарат, по два ноутбуки та принтери, стільки ж болгарок, а також будматеріали. Згаданий полк постійно дислокується у Кременчуці. Однак ті подарунки на загальну суму майже 300 тисяч гривень потрібні артилеристам насамперед у зоні АТО, де вони виконують бойові завдання. За словами Віталія Малецького, для міськради пріоритетною залишається допомога саме тим військовим частинам, які розквартировані у місті.

 

При цьому тут не залишають без уваги прохання та замовлення від інших відряджених на фронт підрозділів, у яких служать земляки. Зокрема, напередодні керівники міста передали бійцям 80-ї десантно-штурмової бригади захищений від вологи, ударів і перепаду температур ноутбук вартістю понад 102 тисячі гривень. "Польовий" комп'ютер необхідний десантникам передовсім для повітряної розвідки з використанням безпілотників. Адже звичайні ноутбуки за таких умов часто виходять із ладу...

 

Коштів на допомогу нашим воїнам у Кременчуці не шкодують. Нинішнього року на їхні потреби з міського бюджету виділили 3 мільйони гривень. Левову частку цих грошей уже використали за цільовим призначенням, залишилося 400 тис. грн. Однак після того як депутати заслухають звіт про виконання кошторису міста за перше півріччя, повпреди громади мають намір виділити на підтримку захисників нашої держави додаткові кошти.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України