Кілька років поспіль тривають пошуки шляхів відродження обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Рівне". І ось у липні перший рейс відправиться звідси в Туреччину. Такими є результати попередніх перемовин між керівництвом Рівненської ОДА, обласної ради та представниками одного з туристичних операторів. Якщо цей рейс буде популярним, туроператор готовий розглядати й інші напрямки перельотів, зокрема, до Єгипту і Польщі.

 

 "У планах компанії -- залучити до перельотів не тільки мешканців Рівненщини, а й Волині, Житомира, Тернополя та Хмельницька. Таким чином, ми складемо певну конкуренцію Львівському аеропорту", -- розповів заступник голови ОДА Ігор ТИМОШЕНКО, який опікується технічний бік запуску аеропорту. Водночас він свідомий того, що відновити регулярні рейси буде непросто, оскільки аеропорт вже декілька років не працював на повне навантаження, а тому потребує осучаснення.

 

"Усі сертифікаційні вимоги наш аеропорт витримує. Але він тривалий час не приймав пасажирів. Тож потреба провести певну реконструкцію, а для цього необхідна бюджетна підтримка. Треба відпрацювати питання прикордонної і митної служби. Передусім треба подбати про комфорт для пасажирів. Часу замало. Через місяць вже планується перший рейс. Але плани в інвестора серйозні і ми маємо працювати оперативно", -- вважає Ігор Тимошенко.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України