Звичайно, невдача в поєдинку з німцями засмутила збірну України і її численних прихильників. Але, як уже наголошувалося, життя триває. Треба налаштуватися і постаратися показати себе, так би мовити, в усій красі в матчах проти північних ірландців та поляків.


З першими ми зустрічаємося завтра в Ліоні на «Стад-де-Люм’єр». Початок поєдинку о 19:00 (за київським часом). Його транслюватиме наживу канал «Україна».


До речі, матч другого туру в групі С між Україною та Північною Ірландією обслуговуватиме рефері Павел Краловец. Його асистенти — Роман Слішко і Томаш Мокруш. Додаткові помічники — Петр Арделяну та Мігал Патак (уся бригада з Чехії). Функції четвертого судді виконає грек Тасос Сідіропулос.


Наш суперник, нагадаємо, в першому турі мінімально поступився Польщі — 0:1. І зрозуміло, плекає надію на перемогу над нашими хлопцями, щоб реабілітуватися в очах прихильників. Відступати їм, як і нам, вже не можна.


— У матчі з Україною ми гратимемо по-іншому, — розповів тренер «біло-зелених» Майкл О’Ніл. — Від Польщі постійно йшла загроза від Левандовського та Міліка. Україна — потужна команда в усіх лініях, тому нам потрібно постаратися швидко адаптуватися до її стилю гри. Він сильно відрізнятиметься від польського. Тому ми повинні стати сильнішими, щоб взяти очки у зустрічі другого туру. Поразка від поляків не вплине на наші плани.


***


Воротар збірної України Андрій П’ятов (на знімку) вийшов на перше місце за кількістю сейвів на чемпіонаті.

 


У матчі проти збірної Німеччини Андрій сім разів відводив загрозу від наших воріт, що дало йому змогу захопити лідерство за цим показником.


***


Французька поліція провела обшуки в номерах представників Всеросійського об’єднання вболівальників, які приїхали підтримати збірну на Євро-2016, і вилучила у них увесь алкоголь.


Готель, де проживають керівники ВОВ, відвідала значна кількість поліцейських з автоматами. Вони буквально заблокували приміщення, перекрили поверхи, вартові порядку входили до помешкань за допомогою ключів покоївок, які відкривають усі номери.


Більшість людей у цей момент були відсутні. А ті, хто перебував у готелі, пройшли відповідну процедуру: до них входили автоматники, будили, причому за допомогою свистків, фотографували, забирали документи, переписували дані, проводили роз’яснювальні бесіди. Ну, про конфіскацію спиртного ми вже згадували.


За безлади на матчі Євро-2016 Англія — Росія російський футбольний союз оштрафовано на 150 тисяч євро. Окрім того, збірну Росію умовно дискваліфіковано до кінця чемпіонату, інформує УЄФА.


Умовна дискваліфікація перетвориться на реальну у разі повторення інцидентів на інших матчах Росії у Франції.


***


Але не тільки англійці та росіяни потрапили під гарячу руку Союзу європейських футбольних асоціацій. УЄФА відкрив також дисциплінарні справи проти Турецької футбольної федерації і Хорватського футбольного союзу за неналежну поведінку фанатів на матчі між збірними цих країн у першому турі Євро-2016.


Як повідомляється на офіційному сайті організації, турецькі вболівальники використовували піротехніку і кидали сторонні предмети на поле. У використанні піротехнічних виробів також звинувачується і хорватська сторона.

Крім цього, під час поєдинку хорватський фанат вибіг на поле.


Набешкетували й прихильники збірної Албанії під час матчу з Швейцарією. Всі згадані справи розглянуть 21 липня.


Фото Євгена КРАВСА (з Франції, спеціально для «Голосу України»).