Понад 40 ворожих атак зафіксовано на сході країни за останню добу (станом на 14.06). За даними прес-центру АТО, бойовики випустили 20 мін по Невельському, що неподалік Донецька. Ворог вів вогонь із мінометів також поблизу Ленінського, Новгородського, Опитного та Авдіївки. Близько опівночі для обстрілів укріплень у районі Кам’янки та шахти «Бутовка» супротивник використав артилерію великого калібру. Гатили терористи з житлових районів Донецька.

«На маріупольському напрямку напруженою була ситуація поблизу Мар’їнки та Красногорівки, де протягом доби ворог понад десять разів вів вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів, БМП та мінометів, а по позиціях ЗС України, що в районі Талаківки, Павлополя та Славного, — з гранатометів різних систем та БМП», — повідомив учора ЗМІ речник АТО Сергій Жмурко.

Що відбувається на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район с. Піски): «У нас вчора пройшла ротація. 45 днів були на передовій і стримували ворога. Новобранці склали присягу. Ми передали їм свої обереги. Загалом ситуація в Пісках складна. Ворог веде обстріли досить щільно. Гатять із мінометів, гранатометів, стрілецької зброї. Однак усе під контролем ЗСУ. Окупанту не вдасться прорвати оборону. Хвилює більше ситуація недалеко від нас — поблизу шахти «Бутовка». 10 хлопців там отримали поранення, на жаль, є 200. Їх накрили із САУ. Бетонні стіни розсипалися, як пісок. Хлопців евакуювали звідти. Що зараз там відбувається, сказати складно. Адже з побратимами зв’язок відсутній. Тож ми молимося за них. Більше додати нічого...»

На жаль, страждають від обстрілів і мирні жителі. За інформацією прес-служби ГУ НП в Донецькій області, у Мар’їнці під час обстрілу бойовиків дістала поранення 77-річна жінка. «Вона отримала осколкові поранення на вул. Леніна під час мінометного обстрілу бойовиків. Постраждалу доставили в лікарню Курахового», — повідомили в прес-службі силового відомства.

У червні в зоні проведення АТО загинули 5 військовослужбовців та 75 дістали поранення. Про це у ході зустрічі з головою Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні послом Ертурулем Апаканом заявив начальник Генерального штабу — Головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко, повідомляє прес-служба Міноборони.

«Україна стурбована таким зростанням інтенсивності порушень Мінських домовленостей із боку бойовиків. Очікуємо від СММ ОБСЄ в Україні практичних кроків щодо зниження рівня напруженості та дотримання Мінських угод. Збройні Сили України чітко виконують узяті на себе зобов’язання», — сказав він.