Верховна Рада вітає розширення місії ОБСЄ на Донбасі. Про це під час брифінгу заявив глава парламенту Андрій Парубій після зустрічі з Президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілккою Канервою (на знімку). Також, за його словами, важливим є введення озброєної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

 


Андрій Парубій подякував Президенту асамблеї за підтримку, яку відчувала і відчуває Україна. Адже ОБСЄ, як і ООН, і НАТО, є найбільш авторитетною безпековою організацією в світі.


Голова Верховної Ради підкреслив: саме ОБСЄ найшвидше відгукнулася на українське звернення щодо отримання міжнародної підтримки.


Крім того, глава парламенту звернув увагу Президента ПА ОБСЄ на збільшення кількості атак російськими окупаційними військами і на те, що фактично кожного дня наші солдати на передовій дістають поранення.
Андрій Парубій наголосив на важливості міжнародної правової оцінки спроб РФ провести вибори в окупованому Криму. «Спільно з усім міжнародним співтовариством ми повинні не допустити цієї наруги над міжнародним правом. Крим був, є і буде українським», — підкреслив Голова Верховної Ради.


Також, за словами глави парламенту, сторони домовилися докладати всіх зусиль, щоб дипломатичним шляхом змусити окупаційні російські війська вийти з України і повернути суверенітет над всіма окупованими територіями.


«Для нашої організації надзвичайно важливо підтримувати тісні зв’язки з Верховною Радою», — наголосив Президент ПА ОБСЄ.


Ілкка Канерва зауважив, що вибори на окупованих територіях мають відбутися згідно з українським законодавством. Волевиявлення повинне бути прозорим та об’єктивним. А ще під час зустрічі з Андрієм Парубієм дійшли висновку, що переговори — єдиний шлях вирішення конфлікту на Донбасі.


На його думку, санкції проти Росії продовжуватимуться. Рішення, які прийматимуть представники Євросоюзу, будуть одностайними.


Важливим кроком, за словами Ілкки Канерви, є пришвидшення реформ в Україні, а особливо прийняття і впровадження антикорупційного законодавства.


Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.